1/9

CHONGQING

ONE SINO PARK

​重庆壹号院

DETAIL

Location: Chongqing, China
Size: +/-8 hectare
Client: Sunac
Completion Date: 2019

Chongqing One Sino Park is inspired by the world's art history. The artistic aesthetic characteristics of different periods are expressed through the landscape through contemporary expression. Unique aesthetics style unifies every space of the site.

The large stone gate structure defines the entrance experience, revealing the temperament of a top luxury residence in a low-key and steady manner; after entering the lobby, the first internal landscape space, a symmetrical lily waterscape corridor, leads the sight to the resting pavilion at the end extending upwards to the building facade. The pool area is integrated with the service facilities of the overhead floor, and multiple different pool areas meet the needs of different age groups. The adjacent canopied lounge garden provides a place to relax and socialize. The art garden on the second side of the building king, with different geometric forms, each interprets the ultimate beauty of the space. The children's play area combined with unpowered water features, derived from the concept of the natural playground, allows children to experience the changes of nature in the natural environment. Play games and interact with the waterscape through your own creation. The pop garden on the south side, an entertainment space used as a family unit, combines a barbecue table, a mini golf garden, and a rest gallery to become a community gathering vitality space.

重庆壹号院住宅大区,设计的灵感启发于世界艺术历史,将不同时期的艺术美学特点,透过景观,以现代的手法来表现,独特的美感贯穿场地的每个空间,

 

大面的石材门头作为入口的第一个空间,低调稳重的透出顶级豪宅的气质;进入大堂后的第一个内部景观空间,对称的水景连廊,将视线引导至端点处的休憩凉亭,向上延伸至楼王建筑立面;泳池区结合架空层的服务设施一体化设计,多个不同的泳池区域满足不同年龄层的需求,相邻的林荫躺椅花园,提供了一个休憩社交的场所;楼王二侧的艺术花园,以不同的几何形式,各自演绎空间的极致美感;儿童游戏区域结合无动力水景,源于自然游戏花园的概念让孩子们能在自然环境中去感受自然的变化,透过自己的创造来游戏,与水景互动;南侧的普普花园,以家庭为单位使用的娱乐空间,结合烧烤台、迷你高尔夫花园、休憩廊架,成为一个社区凝聚活力的交谊空间。