1/16

SINO OCEAN RESIDENCE

远洋 东方境|世界观

DETAIL

Location: Wuhan, China
Size: +/-10 hectare 
Client: Sino Ocean Land Limit
Completion Date: construction in progress

In a neighborhood with a rapidly growing residential population, Sino Ocean Residence offers a unique way to integrate the adjacent genuine history of Guiyuan temple with multi-functional gardens. By using various canopy structure, walkway, pavilion, the residence open spaces are defined by a way of traditional Chinese garden design philosophy. Landscape features a canopied courtyard, a elevated jogging loop, passive exercise garden, picnic lawn garden, water playground, nature boardwalk, and a leisure viewing ornamental garden.

 

Future residents will be encouraged to social interact with their neighbors through garden seats arrangement and mixed-age activities. Art sculptures will be reused from exiting sales house relocated in new locations. Series of rain gardens with permeable paving perform site stormwater management.  

远洋东方境|世界观,位于著名古迹武汉归元寺边上,整体开发策略延续古刹历史感,建筑、商业和景观设计一脉相承,富含东方韵味。以现代的设计手法、古典园林的哲学,摒弃任何符号化的装饰,从人以及社区的需要出发,设计出一个个别具个性的园子。

 

抬高的慢跑道构架,底下形成遮荫的散步道;围合的廊架,结合水景、草坪、休憩的区域、步道,形成一个结合观看与使用的花园空间;圆形的廊架灵感来自于中式的器物“圆满”的美好含义。散步的廊、底下的汀步、活动的草坪、抬高的慢跑道、儿童游戏的水景以及观看的雕塑,互为整体中每个独特的存在。

 

架空层的丰富使用功能满足所有年龄层的需求,场地内的雨水收集策略透过透水砖以及雨水花园,更好的为海绵城市做出贡献。东方境|世界观在建成后,将成为归元寺区域最具特点以及代表性的住宅大区。结合未来开发仿中式建筑的步行商业街,将成为一个新的活力中心。